Uitstel fototentoonstelling  P O R T R E T 

Uitstel fototentoonstelling  P O R T R E T Zoals bekend zijn door de lockdown vele activiteiten gecanceld en dus ook mijn fototentoonstelling  P O R T R E T    in de Bergkerk van Deventer van 30dec. t/m 23 jan.

Heel Nederland zit in hetzelfde schuitje dus werd ik ook onlangs geconfronteerd met het cancelen van mijn fototentoonstelling P O R T R E T. Ik heb hier in korte tijd erg naar toe geleefd en de teleurstelling was uiteraard groot, maar we gaan door!  De foto’s zijn geprint en inmiddels is bekend geworden dat ik van 

1 tot 30 november 2022 toch een mooie tentoonstelling kan neerzetten.

Persbericht november 2021 

Persbericht november 2021 Fototentoonstelling: Portret, Frans Rentink 

Bergkerk Deventer, 30 december 2021 t/m 22 januari 2022

In de maand januari 2022 krijgt de Deventer fotograaf Frans Rentink de gelegenheid een ruime keuze uit zijn werk te laten zien in de Bergkerk te Deventer. Rentink (geboren 1947 te Amsterdam) woont sinds zijn elfde jaar aan deze zijde van de IJssel. Als typische mensenfotograaf heeft hij een bijzondere band opgebouwd met de stad en een groot aantal karakteristieke inwoners. Daarnaast heeft hij altijd veel over de wereld gereisd. In 2013 werd zijn woning getroffen door een brand, waarbij een groot deel van zijn oeuvre, zowel analoog als digitaal, verloren is gegaan. Een aantal foto’s die elders werden bewaard, worden nu geëxposeerd. 

De expositie Portret staat aan het begin van een nieuwe reeks die de Bergkerk als tentoonstellingslocatie opnieuw op de kaart moet zetten.  

Het genre waarin de kwaliteiten van Frans Rentink het best naar voren komen is de mens. In de afgelopen jaren heeft Rentink van een aantal Deventenaren series portretten gemaakt die het resultaat zijn van een dikwijls jarenlang durend intensief contact. Een overeenkomst tussen de geportretteerden is hun bijzondere levensloop waarin geluk en tragiek elkaar afwisselen, en hun geloof in schoonheid als remedie. Enkelen van hen naderden het einde van hun leven. Alles bij elkaar vormt dit een indringend ensemble binnen het gevarieerde werk van Frans Rentink. Deze portretten vormen dan ook de hoofdmoot van de expositie in de Bergkerk.

De tentoonstelling wordt aangevuld met fotografie op locatie, met een grote diversiteit van plaatsen op de wereld die Frans Rentink in het verleden heeft bezocht:  

Shanghai (periode 2002-2017), een kroeg in Antwerpen (2007), een kerk in Satu Mare, Roemenië (2010) en een expositie in Deventer (2018).

De expositie wordt samengesteld in samenwerking met curator Rob Smolders (maakte onder meer in 2018 de expositie De Man, in opdracht van COC Deventer e.o., en in 2019 in de Bergkerk Sierk Schröder, Wie doet me wat in samenwerking met stichting Sierk Schröder). 

Voor meer informatie:  

Frans Rentink, fotograaf, frans@rentink.net, 0627072092 

Rob Smolders, curator, altijdvandaag@gmail.com, 0641425237


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee