LUMEN in "Dat Bolwerck" te Zutphen van 18 juli - 16 aug. 2020 

LUMEN in Fotografencollectief LUMEN - bestaande uit 9 fotografen: Jenne Bleijenburg, Theo Bijker, Wim Bannink, Erna Lammers, Frans Rentink, Simon Ophof, Annemarie Prost, Hanneke de Vries en Yvon Voeten – zal een maand exposeren in de stadstuin en kelder van Dat Bolwerck. De tuin zal omgetoverd worden tot fototentoonstelling en in de gewelvenkelder zal videowerk getoond worden.

De expositie is in het kader van Fotozomer Zutphen 2020.

 

LUMEN - Zo’n jaar of twintig geleden besloot een aantal fotografen uit Deventer en omgeving zich los van de gebruikelijke fotoclubs te organiseren. Uitgangspunt daarbij was dat we open en kritisch konden spreken over ieders fotografie, zonder dat dit ten koste ging van de goede verstandhouding.

Dat is gelukt. Eens per maand bij elkaar om nieuw werk te bespreken. Het ledenaantal is gemaximeerd op negen en we streven naar een zo breed mogelijke spreiding van de aangeboden fotografie: landschaps-, portret-, straat- en reisfotografie komen langs, maar ook veel beelden die door hun experiment of vervreemding minder gemakkelijk te benoemen zijn.

Het is die variatie en het zoeken naar nieuwe wegen, dat ons boeit.


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee